TARİHÇE

TARİHÇE

06.11.2018 1036

 

 

Okulumuz 1972 yılında ilkokul olarak hizmete açılmış, ihtiyaca cevap veremeyince 1985 yılında ikinci bir bina yapılmıştır. Okulun arsası Milli Eğitim'e Mehmet Emin Pulatkonak'ın çocukları tarafından bağışlanmıştır. 1972 yılında hizmete açılan eski binada 8 derslik varken 1997 yılında ilköğretime dönüşünce ihtiyaca cevap veremeyip zemin kattaki birimler de sınıfa dönüştürülmüştür.

 

Okulumuz iki binadan oluşmuştur. A Blokta üç tanesi zemin katta olmak üzere 11 derslik, B Blokta ise 8 derslik bulunmaktadır. Okulumuz açıldığından beri ikili öğretim yapılmaktadır. 1, 2, 3, 4. sınıflar öğlenci 5, 6, 7, 8. sınıflar sabahçı olarak eğitim görmektedirler.

 

Eski binada 11 sınıfa ek olarak kız ve erkek tuvaletleri, kazan dairesi, 1 müdür yardımcısı odası, öğretmeler odası, rehberlik servisi ve arşiv odası mevcuttur.

 

Ek binada ise müdür odası, iki müdür yardımcısı odası, konferans salonu, Bilgisayar Teknoloji sınıfı, öğretmenler tuvaleti, çay ocağı, öğretmeler odası, fotokopi ve arşiv odası bulunmaktadır.

 

Boğaziçi sit alanı olması nedeniyle yeni bina yapma girişimleri olumsuz sonuçlanmıştır. Öğrenci sayısının fazla olmasından dolayı resim-iş, müzik, teknoloji tasarım, kütüphane, depo, ambar bulunmamaktadır.

 

Okulumuzda Fen dolapları, laboratuar araç ve gereçleri bulunmakta olup kurulu bir laboratuar düzeneği mevcut değildir. 2005-2006 öğretim yılında hizmete girmiş Bilgisayar Teknoloji sınıfımız vardır.

 

Okulumuzda kapalı spor salonu bulunmaktadır. 2 soyunma odası, bir jimnastik salonu mevcuttur. Standart ölçülerde voleybol, hentbol, badminton, sahaları mevcuttur.

 

Basketbol sahası ise standart olmayıp potaları ise altı adet olarak nizamidir. Aynı anda iki sınıf ders işleyebilmektedir. Okul bahçemizde iki adet basketbol potası ve voleybol alanı bulunmaktadır.